Veiligheid van je huis optimaliseren

Veiligheid is meer dan alleen inbrekers op afstand houden. Het is namelijk ook belangrijk om de brandveiligheid goed op orde te hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je kleine ongelukjes in je huis kunt voorkomen. Met een handjevol waardevolle tips gaan we ervoor zorgen dat je veilig en wel in je huis kan vertoeven zonder bang te hoeven zijn voor ongelukjes of gevaren. Door het lezen van deze blog kun je ongelukken voorkomen en gevaren uitsluiten.

Je keuken veilig maken

In de keuken gebeuren de meeste ongelukken. Onderzoekers stellen dat 40% van de branden in de keuken ontstaan zijn door kookgerei. Als er brand dreigt te ontstaan dan is het handig om een brandblusser bij de hand te hebben. Plaats voor de zekerheid dus een brandblusser in de buurt van de keuken. Heb je al een brandblusser in huis? Het is dan verstandig om deze brandblusser te laten keuren.

Grote objecten in de woonkamer

Wereldwijd valt er elk halfuur een groot object op een klein kindje. Zeker als je kleine kinderen hebt is het dus belangrijk om grote objecten vast te zetten. Maak bijvoorbeeld de tv vast aan de muur, zodat de tv niet om kan vallen. Het is daarnaast goed om je stopcontacten te beschermen voor kleine kinderen. Dit kun je doen door covers te kopen voor het stopcontact. Er zijn ook stopcontacten op de markt waarbij de gaatjes dicht schuiven als je de stekker eruit trekt. Op deze manier voorkom je dat je kleine man zijn vingertje in het stopcontact steekt.

Zorg voor goede sloten

Om het inbrekers moeilijk te maken is het slim om goede sloten in je deur te bouwen. Weet je niet precies wanneer een slot goed is of niet? Ga dan langs een slotenmaker voor deskundig advies.

Installeer een alarm

Als je een alarm installeert in je huis en deze ‘s nachts aanzet dan kun je rustig gaan slapen. Als inbrekers het alarm horen dan zullen ze snel op de vlucht slaan. Al je een sticker op je raam plakt met een camera dan zullen inbrekers sneller jouw huis overslaan.