verhuisdozen

Verhuizen met duurzame verhuisdozen

Verhuizen moet goed gebeuren. Om alles goed te plannen moet u er veel tijd in steken. Ook kan het soms gevoelig zijn voor uw portemonnee. Let op dat u geen overbodige aankopen doet voor de verhuizing of ergens te veel voor betaald. Zo kan u erg veel besparen met het huren van verhuisdozen. Om deze nieuw te kopen bent u meestal onnodig veel geld kwijt. Meestal gebruikt u de dozen toch maar één keer. Maar u zal wel denken, hoe en waar huur ik deze verhuisdozen dan?

Verhuisbedrijf

Sommige verhuisbedrijven leveren deze dozen aan u. Het concept is heel gemakkelijk. U moet van tevoren tellen hoeveel spullen u moet verhuizen. Hoeveel hiervan verhuist u mee naar uw nieuwe woning? U kunt dan berekenen hoeveel ruimte dit gaat innemen. Met deze informatie kan u uitrekenen hoeveel dozen u ongeveer nodig heeft. Schat dit ruim. Tijdens de verhuizing zonder zitten zou erg vervelend zijn. Als u een goede inschatting heeft gemaakt, kan u dit aantal online doorgeven aan het verhuisbedrijf. Ook vermeld u hierbij welke tijd en datum u de dozen nodig heeft. 

Ontvangen van de dozen

U kunt ervoor kiezen de dozen bij u te laten bezorgen. Dit kan meestal gedaan worden op een werkdag tussen ongeveer 8 en 7 uur. Dit kan verschillend per verhuisbedrijf. Checkt u dit dus goed. Voor ze te laten bezorgen moet u een vast bedrag betalen wat rond de €25,- zal liggen. Om ze weer te laten ophalen bent u hetzelfde bedrag kwijt. U betaalt ook nog ongeveer €10,- voor de huur. Zorgt u ook voor contant geld. Over elke doos die u huurt moet u €2,50 borg betalen. Als u alle dozen volledig en in goede staat terug levert, krijgt u de gehele borgsom terug. 

Zelf halen:

U kan de dozen ook zelf ophalen. Dit is een stuk voordeliger, omdat er niemand naar u toe hoeft te rijden om de dozen te brengen. Controleert u wel van tevoren of er iemand op het kantoor van het desbetreffende verhuisbedrijf aanwezig is. U kan ze ook weer zelf terugbrengen. U krijgt dan uw borg weer terug.

Kopen

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om al de dozen te kopen. Als u de dozen bijvoorbeeld vaker nodig gaat hebben is dit harstikke handig. U kunt bij de verhuisservices ook andere verhuismiddelen kopen. Denkt u aan bubbeltjesplastic, serviespapier, matrashoezen en rollen tape. Deze zijn er allemaal voor de veiligheid van uw spullen. Bij een piano verhuizen is het handig deze van tevoren volledig in te pakken met bubbeltjesplastic. Zo verzekert u dat heel uw inboedel onbeschadigd de andere woning bereikt. Een verhuisbedrijf rekent gemiddeld 2,50 per verhuisdoos. De prijzen van de overige verpakmiddelen zijn erg verschillend per bedrijf. Kijkt u dus goed wat u nodig heeft en vergelijk de prijzen hiervan met de andere verhuisbedrijven.

Stappenplan:

  • Bereken de grootte van uw inboedel
  • Reken om naar aantal verhuisdozen
  • Huur of koop deze dozen
  • Kijk of u nog fragiele meubels heeft die ingepakt moeten worden
  • Bestel de verpakkingen die het best voor u geschikt zijn