Eindhoven

Verhuizen naar Eindhoven? Houd hier dan rekening mee!

Wil je je gaan vestigen in Eindhoven? Dan maak je een goede keuze. Eindhoven is een stad met ontzettend veel werkgelegenheid en een mooie ligging in Zuidoost-Brabant, waar jong en oud zich thuis voelt. In Eindhoven heerst niet de drukte van de steden uit de Randstad, terwijl het toch echt de op vier na grootste stad van Nederland is, als we kijken naar inwoneraantal. De Brabantse gezelligheid, zoals Guus Meeuwis deze bezingt, is exemplarisch voor de stad.

Maar goed, voordat je gaat verhuizen naar Eindhoven is het van belang het een en ander over de stad te weten. In deze blog vertellen we je daarom meer over Eindhoven en zijn woonvoorzieningen, zodat je goed voorbereid op huizenjacht kunt!

De gemiddelde huizenprijs

Als we allereerst eens kijken naar het budget, dan is het duidelijk dat je voor die relatieve rust en werkgelegenheid in Eindhoven ook flink betaalt. Want hoewel het nog lang niet in de buurt komt van wat je in Amsterdam gemiddeld betaalt (€465.000) voor een woning, is Eindhoven van alle grote steden in Nederland met €350.000 beslist niet goedkoop. In Den Haag, Rotterdam en Tilburg betaal je bijvoorbeeld (aanzienlijk) minder. Je zult dus met een goed gevulde portemonnee moeten aankomen om in Eindhoven een woning te kunnen vinden.

Bekende wijken

Vervolgens is het de vraag waar je je dan precies wilt vestigen in Eindhoven. De stad is opgedeeld in zeven stadsdelen, te weten Centrum, Gestel, Stratum, Strijp, Tongelre, Woensel-Noord en Woensel-Zuid. In Woensel-Zuid vind je relatief veel woningen, dus wat dat betreft is de kans van slagen vrij groot. Kies je voor Strijp, dan moet je rekening houden met het nabijgelegen vliegveld en het stadion van PSV. Enige drukte en geluidsoverlast dienen in dat geval geen barrière te vormen.

Voorzieningen voor de kids

Heb je kinderen, dan is het natuurlijk van belang om ook hier rekening mee te houden. Het schoolaanbod in Eindhoven is goed, of u nu op zoek bent naar een openbare, protestantse of katholieke basisschool. Ook de kinderopvang hoeft geen probleem te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een gastouderbureau in Eindhoven, zoals 4Kids.

Carnaval

Tot slot is carnaval iets waar je beslist niet omheen kunt als je besluit in Eindhoven, oftewel Lampegat, te gaan wonen. Hier begroet men elkaar tijdens het carnavalsseizoen met de kreet “Salaai!”. Reken erop dat je je in deze periode ook zult moeten mengen in het feestgedruis, mét boerenkiel natuurlijk. In Eindhoven sta je namelijk pas echt voor gek wanneer je níet meedoet met carnaval…