Verhuur jou woning via vastgoedbeheer

Kijkend naar de huidige huizenmarkt is het vrij lastig om aan een sociale huurwoning te komen. Als consument kom je dan al gauw in de vrije sector terecht. In dit artikel kun je meer lezen over een VvE vastgoedbeheer en waar zij zich allemaal mee bezig houden.

Wat is de vereniging van eigenaren, ofwel VvE

Als je een appartement koopt, dan ben je als bezitter van de woning automatisch lid van de VvE. Dit wordt ook wel de vereniging van eigenaren genoemd van het gebouw waar jouw woning onderdeel van is. Deze vereniging zorgt voor de onderhoud van het gebouw en voor de gezamenlijke belangen van alle bezitters. Hieronder valt onder andere het onderhoud van alle gemeenschappelijke ruimtes, zoals de hal etc.

Wat is vastgoedbeheer

Het kan voorkomen dat men door omstandigheden geen gebruik maak van de gekochte woning. Dan is er natuurlijk de mogelijkheid om aan familie en vrienden te vragen of zij eventueel de woning willen onderhouden of huren. Maar je kunt de woning ook gaan verhuren in de tijd dat je er zelf geen gebruik van maakt.

En daar komt vastgoedbeheer om de hoek kijken. Zij kunnen namelijk voor het beheer en de verhuur van jouw woning zorgen. Ook voor particulieren is dit een interessante optie.

Drie soorten beheer

Als een service wordt verleend zijn er vaak meerdere opties. Zo ook bij vastgoedbeheer, zij bieden namelijk drie verschillende soorten beheer aan. Er is de keuze uit: financieel beheer, technisch beheer en commercieel beheer. Een samenvoeging hiervan behoort ook tot de mogelijkheid, dit wordt: VVE totaal beheer genoemd.

Financieel beheer

Hierbij hoef je niet om te kijken naar de administratieve werkzaamheden rondom de verhuur van het appartement. De huur wordt maandelijks geïnd. Als de betaling niet tijdig gemaakt is gaat het vastgoedbeheer hier achteraan, jij hoeft je verder geen zorgen te maken.

Technisch beheer

Naast de administratieve werkzaamheden wordt hierbij ook het onderhoud van de woning geregeld. Van reparatiewerkzaamheden tot de afhandeling, het vastgoedbeheer regelt het allemaal.

Commercieel beheer

Bij commercieel beheer hoef je helemaal niks meer zelf te doen. Zij gaan namelijk ook op zoek naar de geschikte huurder voor jouw appartement.

Om deze reden is het een goed idee je woning te laten beheren.

Leegstand van een woning kan voor waardevermindering zorgen. Dus als de situatie zo is dat je voor langere tijd zelf geen gebruik gaat maken van je woning, dan is het de beste optie om iemand (tijdelijk) in je woning te laten intrekken, hierdoor ga je het probleem van eventuele waardevermindering tegen.

Het beheer hiervan zelf regelen kost erg veel tijd en moeite. Door dit dan ook uit te besteden zal er een last van je schouders afvallen. Daarnaast heeft dit ook fijne (financiële) voordelen voor jou. Denk hierbij vooral aan het ontvangen de huur op een vaste dag!

Profijt van het inhuren van een vastgoedbeheer

Er zijn verschillende zaken die het uitbesteden van de verhuur en het beheer van de woning aantrekkelijk maken. Hierbij een aantal op een rijtje:

  • Geen zorgen, altijd huur ontvangen
  • Tegengaan van een leegstaande woning
  • Je ontvangt de huur altijd op een vaste dag
  • Het vastgoedbeheer gaat op zoek naar de geschikte huurder voor jouw woning
  • Geen zorgen over het onderhoud, dat wordt geregeld
  • Een huurovereenkomst waar beide partijen blij mee zijn
  • Je hoeft niet terug te vallen op vrienden en familie

Dit alles op een rijtje klinkt waarschijnlijk als muziek in de oren, dus ben je opzoek naar een  VVE beheerder in Amsterdam en omgeving, dan kun je het beste een kijkje nemen bij Minerva Vastgoedbeheer.