Verras jezelf

Wie een beetje in een sleur zit, staat open voor verandering. Je hebt zin iets nieuws te ondernemen. Je kan dan veel kanten op. Deze blog gaat over wat je zou kunnen doen om een draai aan je leven te geven. Nieuwe wegen verkennen, kan een heel positieve boost aan je leven geven. Het heeft effect op je humeur en je algehele welzijn. Je kan iets heel nieuws uitproberen of iets dat je altijd al doet eens op een andere manier aanpakken. Daardoor word je op nieuwe gedachten en ideeën gebracht, omdat je je wereld vergroot. Je beseft erdoor dat er meerdere mogelijkheden hebt en misschien ook wel meer kan dan je aanvankelijk dacht. En dat geeft een hoopvol en positief gevoel. Je voelt je er sterker door en je beleeft meer plezier aan dingen. Dat is geen kleinigheid. Reden dus om eens te kijken naar wat je allemaal zou kunnen doen om nieuwe wegen te verkennen. Wie weet staat er wat tussen waar je enthousiast van wordt en meteen wil gaan doen. Op naar mooie, nieuwe ervaringen!

Hetzelfde, maar dan anders

We kennen het allemaal. Je gaat ergens wonen en binnen no-time heb je al vaste routines opgebouwd. Bij die ene supermarkt doe je altijd je boodschappen en je gaat altijd naar dezelfde kroegen voor een drankje met je vrienden. Ook weet je al snel wat de snelste routes zijn naar je werk en sportclub. Waarom zou je iets ook veranderen als het bevalt? Dat hoeft ook niet. Het mogen je favoriete kroegen en routes blijven. Maar je kan er wel een keer vanaf wijken. Gewoon om te kijken wat dat oplevert. Misschien ontdek je er wel een leuke andere kroeg door of door een andere route te nemen, ontdek je een heel andere wijk in de stad waar je woont. Kijk je altijd dezelfde soort films en series of koop je altijd dezelfde soort kleren? Kies een keer een andere film uit of pas eens iets in een heel andere stijl dan je gewend bent. Door jezelf in aanraking te brengen met nieuwe dingen, leer je jezelf eigenlijk beter kennen. Want is het wel zo dat die ene stijl of kleur jou het beste staat? Of hoe komt het dat je die ene kroeg gewoon het leukst vindt? Door te kunnen vergelijken, kom je daar achter. Bestel je altijd hetzelfde in restaurants? Verras jezelf eens door eens iets anders te kiezen. Je smaak kan namelijk ook door de jaren heen veranderen en het is leuk verschillende dingen uit te proberen.

Iets ouds of iets nieuws

Vond je het vroeger leuk om te puzzelen? Waarom doe je dat dan niet meer? Kijk eens of je er nog steeds plezier uit haalt. Dingen die je ooit leuk vond om te doen, zeggen iets over je. Misschien weet je niet meer waarom je ooit gestopt was met die ene hobby of sport en denk je er af en toe aan om het weer op te pakken. Beslis dan nu een vast moment in de week te kiezen dat je weer gaat tekenen of voetballen. Herontdek dingen waar je van hield en tegelijkertijd leer je nieuwe mensen kennen. Of ben je toe aan een grote stap en wil je graag verhuizen of een andere baan? Neem die wens serieus en maak er werk van. Ga alle opties na die je kan ondernemen om het mogelijk te maken. Praat er met mensen over en struin internet af. Kijk voor werk niet alleen in je eigen stad of dorp. Wie weet vind je wel verder weg iets. Als je bijvoorbeeld in Rotterdam woont, loont het om ook eens te kijken naar vacatures ridderkerk. Soms is het namelijk zo dat je jezelf in een te klein cirkeltje houdt, waardoor je juist niet hetgeen tegenkomt waar je naar op zoek bent. Stel jezelf open voor andere mogelijkheden. Je kan het ook over een hele andere boeg gooien en een grote stap nemen door over een bepaalde angst heen te komen. Zoals angst voor spinnen of angst voor prestentaties geven. Misschien ben je daar wel helemaal klaar mee en ben je eraan toe daarmee te leren omgaan. Zo zie je maar hoeveel verschillende manieren er zijn om je wereld groter te maken en nieuwe dingen van jezelf en de wereld te leren kennen! Ga ervoor!

Geef een reactie