houten overkapping

Verschillende soorten houten overkappingen

Wil je een mooie overkapping in je tuin laten bouwen? Met een overkapping kun je elk seizoen beschut buiten zitten, ook bij wind en regen. In dit artikel gaan we het hebben over verschillende overkappingen die op de markt zijn. We gaan het hebben over een houten overkapping van douglas hout, met een lessenaarsdak, met een plat dak en met een zadeldak.

Houten overkapping van Douglas

Douglas overkappingen zijn erg stevig en duurzaam. Het hout van dit merk komt van de Douglasspar. Deze bomen staan vooral in Noordwest Europa. Deze houtsoort oogt heel natuurlijk. Overkappingen die gemaakt zijn van Douglas hout brengen sfeer in uw tuin. Bij deze overkappingen is het vaak mogelijk om te kiezen voor open of dichte wanden. Ook kun je ervoor kiezen om een dichte berging in de overkapping te maken.

Houten overkapping met een lessenaarsdak

Bij een lessenaarsdak bestaat het dak uit één deel, net zoals bij een lessenaar, vandaar de naam. Je kunt vaak kiezen om het lessenaarsdak schuin of recht te plaatsen. Als je kiest voor een lessenaarsdak dan heb je maar één dakgoot nodig om regenwater te vangen en af te voeren. Deze dakgoot bevindt zich op een niet-opvallende plek. Een lessenaarsdak heeft weinig onderhoud nodig. Een lessenaarsdak is ook erg modern. Steeds meer mensen kiezen voor een lessenaarsdak.

Een houten overkapping met een plat dak

Natuurlijk is het ook mogelijk om een houten overkapping met plat dak te laten maken. Het is bij een plat dak moeilijker om regenwater goed af te voeren. Met hemelwaterafvoer kun je water op een plat dak goed afvoeren. Het is zeer belangrijk om regenwater snel en efficiënt af te voeren, anders kan het gewicht van het water het dak overbelasten. Een plat zorgt ervoor dat je meer aan de wanden binnen hebt, je hebt namelijk meer ruimte om een schilderij op te hangen.

Een houten overkapping met een zadeldak

Een zadeldak geeft echt een landelijke touch aan je tuin. Het dak bestaat uit twee delen die gelijk zijn aan elkaar zijn. Het dak heeft van de zijkant gezien de vorm van een piramide. Dit type dak is erg geschikt voor tuinhuisjes en als overkapping.