Verschillende soorten vloerverwarming

Vloerverwarming in woning

Ben je ook zo’n fan van warme voeten en wil je graag vloerverwarming in Meppel laten leggen? Lees dan eerst onderstaande informatie om er zeker van te zijn dat je kiest voor een vorm die bij jou past!

Vloerverwarming op warm water

Deze vorm van vloerverwarming is de meest bekende en meest populaire soort. De watertoevoer komt hier in praktisch alle gevallen van de cv ketel af. De vloerverwarming kan vervolgens gebruikt worden in combinatie met de radiatoren in zowel andere als dezelfde ruimtes. Daarnaast is er ook een andere mogelijkheid: de vloerverwarming aansluiten op een warmtepomp. In dit geval wordt de warmte uit de aarde gehaald in plaats van de cv ketel. 

Vloerverwarming op warm water valt vervolgens te verdelen in twee soorten systemen: natte en droge vloerverwarming. Nat is de voordeligste optie. In dit geval worden de buizen bovenop een isolatie geplaatst en vervolgens in cement gestort. De leidingen zijn dan volledig omringd door vast materiaal. Omdat de cement nat is wanneer deze gestort wordt, moet je hierna wel 6 tot 8 weken wachten met stoken. Het is dus niet aan te raden om dit in de winter te gaan leggen!

Bij droge vloerverwarming blijft het cement achterwege. Daarentegen wordt er gebruik gemaakt van piepschuim met daarbovenop aluminium geplaatst. Het grote voordeel van deze vorm is dat je gelijk kunt stoken én het bovendien veel compacter is. Je bespaart dus een boel ruimte.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is een vorm waarbij elektrische elementen (matten of folie) onder de vloer geplaatst worden. Deze elementen worden vervolgens verwarmd door elektriciteit en geven dan warmte af aan de vloer. De meeste mensen verwachten het niet, maar elektrische vloerverwarming kan in iedere ruimte gebruikt worden. Ook in de badkamer dus!

Infrarood vloerverwarming

De meeste mensen associëren infrarood met sauna’s. Maar, tegenwoordig wordt het ook vaak gebruikt bij vloerverwarmingen. Infrarood is niet iets wat je ziet, maar kan verwerkt worden in speciale matten. Deze zijn ook nog eens prima zelf te leggen. Bovendien kan een infrarood vloerverwarming als hoofdverwarming worden gebruikt, maar enkel wanneer zo’n 80% van de gehele vloer is belegd met deze matten. 

Van plan om vloerverwarming aan te schaffen of op zoek naar meer informatie of prijzen? Neem dan contact op met Ecoheat! Specialist op het gebied van diverse soorten vloerverwarmingen.

Geef een reactie