Verschillende typen van banden

Het kiezen van het juiste type band voor uw auto is belangrijk om de beoogde prestaties uit uw auto te halen. Lees verder om meer te weten.

Voorbij zijn de dagen dat men kon kiezen tussen een set bias- of radiaalbanden. In de wereld van vandaag is de enorme verscheidenheid aan banden die u kunt kopen, afhankelijk van hun specialistische toepassingen, lang en gevarieerd. U kunt vandaag gemakkelijk een dealer binnenlopen en de door de fabrikant geleverde banden vervangen door een set hoogwaardige banden die de manier waarop uw auto eruitziet of presteert op de weg volledig kunnen veranderen.

In principe zijn de banden onderverdeeld in de categorieën Standaard en Premium. Premium categorie is verder onderverdeeld in Sportief en Touring categorie. In de premiumcategorie zijn enkele speciale constructietypes beschikbaar, zoals hogesnelheidsbanden en runflatbanden. In de categorie Touring zijn Eco-vriendelijke banden verkrijgbaar. Voor SUV en MUV is er een andere classificatie beschikbaar.

Standaard banden


Ook bekend als standaardbanden of banden voor algemeen gebruik, dit zijn meestal de standaard gemonteerde banden die u bij de auto krijgt. Banden met dezelfde specificaties zijn ook verkrijgbaar in de aftermarket. Dit zijn de banden die u moet kiezen als u tevreden bent met uw huidige bandenprestaties en uw verwachtingen van banden niet erg hoog zijn. Aangezien deze zijn getest en goedgekeurd door OE-fabrikanten, zijn de meeste prestatieparameters geoptimaliseerd voor algemeen gebruik. Deze banden belasten uw portemonnee over het algemeen niet zo veel als premiumbanden!

Een specialist


Een bandenspecialist in Nederland waar u voor alle soorten en maten terecht kunt is Hameco Tyres. Zij zijn al jarenlang een van de grootste online partijen in Nederland als het gaat om het verkopen van banden. Je kunt hier terecht voor alles waar je naar op zoek bent.

Geef een reactie