Volvo specialist

Voor het eerst een auto aanschaffen

Tijdens je studententijd zul je waarschijnlijk kunnen reizen op een gratis ov-kaart maar wanneer je eenmaal een baan hebt en aan je carrière begint dan zul je zelf voor je vervoer moeten gaan betalen. Natuurlijk hangt het af van hoeveel je moet reizen wanneer je werkt. Sommige mensen wonen en werken in een grote stad en fietsen in vijf minuten naar hun werk. Maar veel andere mensen moeten dagelijks een uur naar hun werk heen en weer reizen. Voor veel mensen is het een grote stap om een eerste auto aan te schaffen. Ze halen hun rijbewijs en rijden dan in de auto van hun ouders, maar uiteindelijk wil je natuurlijk een eigen auto. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten wanneer je voor het eerst een auto gaat aanschaffen.

Budget

De eerste vraag wanneer je een grote aankoop doet zoals een auto is natuurlijk zorgvuldig een budget opstellen. Hoeveel geld heb je maandelijks over, hoeveel spaargeld heb je en wat voor percentage ben je bereid uit te geven aan een nieuwe auto. Het zou nooit zo moeten zijn dat je door een nieuwe auto aanschaffen in de schulden belandt. Houdt er ook rekening mee dat een auto maandelijks afbetalen door de rente duurder zal zijn dan wanneer je een auto cash betaald. Houd er ook rekening mee dat de auto snel in waarde zal verliezen. De auto verlies zo’n 15 procent waarde per jaar dat je hem rijdt. Het kan misschien voordelig zijn daarom om een tweedehandsauto aan te schaffen. Op deze manier zul je veel geld besparen. Er zijn veel prachtige tweedehands auto’s die veilig en uitstekend rijden.

Autoverzekering

Wanneer je een auto aanschaft wil je ook een autoverzekering aanschaffen. Het is ontzettend belangrijk dat je dit doet voordat je begint met rijden. Vergelijk verschillende aanbieders van verzekeringen. Veel verzekeringen geven vragen meer geld voor jonge automobilisten aangezien ze deze zien als onervaren bestuurders.

Vraag het een specialist

Nu de financiële zaken uit de weg zijn, kunnen we het hebben over je droomauto. Je wilt natuurlijk een auto rijden waar je veel plezier aan hebt. Een goede manier om een auto te vinden die bij je past is door een specialist in de hand te nemen. Ikzelf koos er bijvoorbeeld voor om een Volvo specialist te vinden. Ik wist namelijk dat ik een Volvo wilde maar had hulp nodig bij de keuze welke auto ik precies wilde.