Help, ik zit met een probleem

We kennen allemaal onze ups en downs. Deze horen nou eenmaal bij het leven, en zorgen ervoor dat geen dag hetzelfde is. Ergens is dit maar goed ook, want te veel voorspelbaarheid zou het leven ook maar saai maken. Maar soms kunnen er situaties ontstaan waar je je onzeker door voelt, of waarin je niet weet wat de juiste manier van handelen is. Dit kunnen problemen zijn die ontstaan binnen je thuissituatie, je gezin, op je werk of bij een conflict met een buurman/buurvrouw. Hoe pak jij zo een situatie aan? Je staat er gelukkig niet alleen voor, er zijn mensen die je kunnen helpen. Weet jij wie je op dat moment om hulp kan vragen? In deze blog bespreken we een paar mogelijkheden met je.

Vrienden

Vrienden zijn er om je te steunen in goede en in slechte tijden. Vrienden voelen zich betrokken bij jou, en hebben het beste met je voor. Maar vrienden zijn ook eerlijk, en vertellen je waar het op staat. Ook als sommige dingen op het moment zelf niet fijn zijn om te horen. Het is heel waardevol dat vrienden ze je alsnog vertellen, bedank vrienden daarom ook hiervoor en geef ze de ruimte om deze dingen tegen jou te zeggen. Bedenk van tevoren wie van je vrienden je waarvoor wilt vragen: wie heeft waar verstand van? Bijvoorbeeld omdat hij/zij al een keer een vergelijkbare situatie heeft meegemaakt. Of omdat hij/zij in zijn werk veel met een bepaalde situatie/omstandigheden te maken heeft. Wees in ieder geval niet bang om je vrienden om hulp te vragen, veel mensen voelen zich vereerd als je ze om tips/ondersteuning vraagt. Probeer het eens, en je zult zien dat mensen je willen helpen.

Paragnost

Weet jij wat een paragnost is? Veel mensen zijn hier nog niet bekend mee, terwijl een paragnost veel voor je kan betekenen. Een paragnost is een persoon die een bepaalde gave heeft, zoals helderziendheid of heldervoelendheid. De paragnost zet deze gave in om jouw vragen te beantwoorden. Je kunt een paragnost inschakelen voor allerlei vragen, bijvoorbeeld over je werk, of over je relaties, of over je gezondheid. Er is online allerlei informatie over paragnosten te vinden, kijk eens of zij iets voor jou kunnen betekenen.

Onverwachte hoek

Soms kan hulp en ondersteuning ook uit een onverwachte hoek komen. Als je ervoor open staat kun je op de meest triviale plekken een goed gesprek hebben. Sluit je niet af, maar kijk eens om je heen in bijvoorbeeld de bus, in een café of bij het koffieapparaat op je werk. Uiteindelijk zijn veel problemen/gevoelens voor veel mensen herkenbaar, en als jij je problemen met mensen deelt hebben zij de kans om je hierbij te helpen. Hoe meer jij je openstelt, hoe meer jij hiervoor terugkrijgt. Ga het gesprek aan en laat je verrassen!

 

Geef een reactie