Waar moet je aan denken als je een motor gaat kopen?

Het is voor veel mensen erg leuk om een eigen motor te hebben. Er zijn verschillende redenen voor het kopen van een motor. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die iedere dag met de motor naar hun werk willen rijden, maar er zijn ook mensen die de motor puur voor het plezier kopen. Over het algemeen maken deze mensen vooral in het weekend veel kilometers op hun motor. Als je een motor wilt kopen, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. 

Heb je het juiste rijbewijs?

Als je van plan bent om een motor te kopen, is het van belang om je eens te verdiepen in de verschillende motorrijbewijzen die je kunt halen. In Nederland is het in tegenstelling tot sommige andere landen namelijk niet zo dat er slechts één motorrijbewijs is. Er zijn verschillende rijbewijzen waarmee je op een motor mag rijden. Het verschil tussen deze rijbewijzen is het feit dat er slechts één rijbewijs is waarmee je op alle motoren mag rijden. Je kunt dit motorrijbewijs enkel halen wanneer je oud genoeg bent of lang genoeg een in het bezit bent van een ander motorrijbewijs. Deze regels rondom de verschillende rijbewijzen zijn er om de veiligheid op de weg te verbeteren. Het is namelijk in het verleden gebleken dat jonge bestuurders op zware motoren een veel grotere kans hebben om een ongeluk te krijgen. Daarom is het voor iemand van 18 bijvoorbeeld niet mogelijk om op een zeer snelle motor te rijden. 

De motor goed verzekeren

Het is van belang om je motor goed te verzekeren wanneer je hiermee de weg op wilt. Als je geen motorverzekering hebt en toch de weg op gaat, loop je het risico om een hoge boete te krijgen. Daarnaast is het zo dat de eventuele schade bij een ongeluk niet zal worden vergoed door de verzekering. Dit is natuurlijk erg vervelend en daarom is het van belang dat je je motor goed verzekerd wanneer je deze hebt aangeschaft. Je kunt het best direct een motorverzekering afsluiten als je de motor net hebt gekocht aangezien je hiermee allerlei problemen voor kunt zijn. Er zijn verschillende soorten motorverzekeringen waar je voor kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een WA verzekering motor kiezen, maar het is ook mogelijk om je motor all-risk te verzekeren. 

Kies de juiste motor

Voor sommige mensen is het erg lastig om een geschikte motor te vinden. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld motoren die veel vermogen hebben, maar niet iedereen mag of wil hierop rijden. Het is vooral van belang om voldoende tijd te nemen om een geschikte motor uit te kiezen.

Geef een reactie