Waar moet je op letten bij het kopen van verf?

Als je gaat verven, zorg je ervoor dat je de juiste benodigdheden in huis haalt. Denk bijvoorbeeld aan kwasten, schuurpaper, en afdektape. Maar dit geldt natuurlijk ook voor het kopen van verf. Er zijn zoveel soorten verf te koop, dat we ons kunnen voorstellen dat het lastig is om een goede kleur te kiezen. Hiernaast is ook niet elk soort verf, goede verf. Wil je weten waar je op moet letten bij het kopen van verf? Lees dan snel verder!

Grondverf

Voordat je gaat verven is het goed om de muur of het oppervlak die je wilt gaan verven, eerst even in de grondverf te zetten. Dit zorgt namelijk voor een betere hechtingslaag tussen hout en lakverf. Hoewel je dit misschien ziet als een onnodige extra stap, het zorgt er wel voor dat het eindresultaat veel beter wordt!

Kleuren

Let er bij het kiezen van kleuren op dat je een juiste tint kiest. Er zijn bij elk type verf weer andere gradaties mogelijk. Zo is de kleur wit alleen al in tientallen tinten te kiezen. Daarom kun je het beste bij een bouwmarkt een staaltje halen of een waaier met verschillende kleuren verf. Zo kun je kijken welke kleur het beste past bij jouw interieur en vervolgens deze kleur verf kopen.

Kwaliteit verf

Voordat je verf koopt is het goed om te controleren of de verf beschikt over een keurmerk. Hiernaast kun je kijken naar de hoeveelheid oplosmiddel in de verf. Dit lijkt misschien niet heel belangrijk, maar verf kan bestaan uit best veel schadelijke stoffen. Het is dus wel degelijk handig om hier rekening mee te houden. Helemaal omdat de schadelijke stoffen gevaarlijk kunnen zijn voor zwangere vrouwen, de gezondheid van senioren én natuurlijk voor het milieu en de dieren die hier in leven.

Geef een reactie