Waarom een landmeter inschakelen?

Het vereist de benodigde toewijding om een erkend landmeter te worden. Alle landmeters moeten een diploma of cursus hebben afgerond die is geaccrediteerd door RICS (de Royal Institution of Chartered Surveyors) volgens Boon Landmeten. Wanneer u de vereiste toewijding in overweging neemt en de tijd die nodig is om de kennis te verwerven om erkend te worden, verdienen ze terecht hun status als de gerespecteerde professionals. 

Wat is het RICS

RICS bevordert en handhaaft de hoogste professionele kwalificaties en standaarden in de ontwikkeling en het beheer van grond, vastgoed, bouw en infrastructuur. Daarnaast moet een expert minimaal twee jaar praktijkervaring hebben opgedaan voordat hij het APC-examen aflegt en volledig gekwalificeerd wordt. Een volledig gekwalificeerde gecharterde landmeter kan de letters MRICS in zijn titel gebruiken.

Waarom een landmeter inschakelen?

Als op zoek bent naar een huis, staat u op het punt om de grootste investeringsbeslissing van uw leven te nemen. Als u een erkende expert inschakelt, krijgt u een professionele mening over de staat en de waarde van uw voorgestelde investering. Als vastgoedexperts hebben landmeters ervaring met de lokale autoriteiten en zijn ze goed geplaatst om u te adviseren over taxaties, de staat van een onroerend goed, en ze zullen ook toegang hebben tot diensten en informatie die u misschien niet zelf kunt ontdekken, zoals details of doorgangsrechten die van invloed kunnen zijn op uw eigendom.

Lokale landmeters, vooral erkende landmeters, weten alles wat er te weten valt over onroerend goed en land in hun omgeving en om deze reden moet u altijd de diensten van een lokale gecharterde landmeter inschakelen.

Voorkom onverwachte verrassingen

Het klopt dat een structureel onderzoek of bouwonderzoek niet verplicht is, maar dat betekent niet dat we deze belangrijke klus niet moeten klaren.

Het idee om zoveel mogelijk geld in een ouder huis te stoppen zonder een behoorlijk onderzoek is ondenkbaar en kan in tranen eindigen. U zult niet op zoek zijn naar tekenen van verzakking, droge rot, optredende damp, hangende daken en uitpuilende stenen, die allemaal een fortuin kosten om te repareren, en in de meeste gevallen gepaard gaan met het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Dus vraag vanaf het begin het juiste advies en neem contact op een landmeter zoals Boon Landmeten.