Waarom het verstandig is jouw handelsnaam te beschermen

Ben je recent met jouw bedrijf gestart? Of heb je er nooit over nagedacht om jouw handelsnaam te beschermen? Dan raden we je dit zeer zeker aan. Je wilt natuurlijk ten alle tijden voorkomen dat anderen jouw handelsnaam gebruiken. Bescherming voor jouw merk, handelsnaam en producten is zeer belangrijk om omzet te behouden. We kennen veel organisaties die hun zaken op dit gebied niet goed op orde hadden en daardoor hun bedrijf konden opdoeken. Lees je mee waarom het zo verstandig is?

 Geen copycats

Je kent ze wel, die copycats die jou logo bijvoorbeeld kopieren. Vervolgens mag je een bezoekje brengen aan de rechter en bewijzen dat jij de eigenaar bent van dit logo. De copycat lijkt teveel op jou en je wilt voorkomen dat dit schade aan jouw bedrijf kan aanbrengen. De copycat kan er namelijk voor kiezen om jouw naam door het slijk te halen, producten te produceren die op jou lijken en daardoor ervoor zorgen dat jij minder inkomsten gaat generen. Ook daarom is merk, logo of handelsnaam bescherming een goed idee. Je wilt niet anderen teveel op jou gaan lijken.

Bewaking

Mocht het zo zijn dat er een merk zicht wilt registreren wat op jou lijkt, dan krijg je een seintje dat dit het geval is. Hierdoor kan je zeer snel actie ondernemen en krijg je daar ook de ruimte voor. Maar allereerst is het belangrijk om een goede voorbereiding aan te gaan. We adviseren om hier een deskundig bedrijf voor in te huren. Ze hebben de kennis en ervaring waardoor je een advies op maat krijgt.

Merkregistratie binnen Nederland of erbuiten

Wil je jouw handelsnaam beschermen? Dan kan je kiezen voor een registratie in het binnen- of buitenland. Daarom adviseren we om een deskundig merkenbureau in te schakelen.