Waarom ook jij in Den Haag wilt wonen

Den Haag is één van de grootste steden van Nederland en daarnaast ook nog eens het politieke hart van het land. Ook internationaal heeft deze stad veel aanzien: de geschiedenis, de oude stad en natuurlijk bevindt zich er één van de belangrijkste internationale gerechtshoven ter wereld. Daarnaast is het ook nog eens gelegen aan het strand. Niet gek dus dat veel mensen het er heerlijk vertoeven vinden, Den Haag heeft namelijk van alles te bieden.

Het strand

Het werd al even vermeld, maar een groot voordeel van de ligging van Den Haag is dat het pal naast de zee ligt. Zo kun je vanuit het centrum al binnen een kwartiertje op het strand liggen in Scheveningen. Heerlijk dus om ‘s zomers de stad te ontvluchten en om ‘s winters een fijne wandeling te maken. Overigens is de Hofstad ook de enige grote stad die zich langs de kust bevindt. Dus voor mensen die van de zee én de grote stad houden, is Den Haag de beste optie.

Belangrijke zaken

Amsterdam mag dan wel het Paleis op de Dam hebben, in Den Haag hebben ze ook een aantal paleizen en natuurlijk niet te vergeten: het Binnenhof. Hier gebeurt het allemaal, aangezien daar belangrijke beslissingen over Nederland worden genomen. Je zult dus niet gek opkijken als je de president op zijn fiets langs ziet gaan op weg naar het Torentje. Ook wordt Den Haag vaak bezocht door andere politici en presidenten. Overigens is Den Haag ook erg interessant voor geschiedenisliefhebbers. Je vindt er nog veel gebouwen die er al eeuwen staan en waarin veel belangrijke zaken zich hebben afgespeeld.

Betaalbaar wonen in prima wijken

Een betaalbare woning vinden, wordt steeds lastiger. De huizenprijzen blijven maar stijgen en er lijkt geen eind aan te komen. Gelukkig valt er in Den Haag veel te kiezen. Zo kun je wonen midden in het hippe centrum, maar ook in buitenwijken waar bijvoorbeeld groen leven centraal staat of juist de gezelligheid van een volksbuurt. Daarnaast blijft Den Haag ook bouwen aan nieuwe woonwijken: er valt altijd wel wat te vinden. Bovendien is de Hofstad ook goedkoper dan bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht of Rotterdam. Het is daarom een gezellige mengelmoes van nieuwe bewoners met de ”echte” Hagenezen!

Enthousiast geworden? Niet gek, want wonen in zo’n trendy stad wilt iedereen wel. Dit Haags verhuisbedrijf heeft nog meer belangrijke feitjes over Den Haag op een rijtje gezet. Neem eens een kijkje op de website!

Geef een reactie