Waarom zou je gebruik maken van een volgsysteem auto

Op het moment dat je een wagenpark beheert dan kan het je vele voordelen bieden om gebruik te maken van een volgsysteem auto. Met een volgsysteem voor je voertuigen heb je een exact inzicht in waar je auto’s zich bevinden doordat er gebruik wordt gemaakt van onder GPS om je voertuigen te tracken. Vaak is een auto volgsysteem onderdeel van fleet management software en als je hier gebruik van maakt dan biedt het je nog veel meer voordelen dan alleen de locatie van je voertuigen te volgen. Om te voorkomen dat er fraude gepleegd wordt met de GPS tracker kan deze verborgen worden. Tevens is het mogelijk om het GPS auto volgsysteem te installeren op voertuigen zonder OBD poort.

Waarom kies je voor een auto volgsysteem samen met fleet management software

Als je kiest om een fleet management systeem aan te schaffen waar een volgsysteem auto in verwerkt zit dan biedt dit je vele voordelen. Om te beginnen heb je te maken met maar een leverancier voor je software en hoef je dus niet bij meerdere leveranciers meerdere producten af te nemen. Fleet management software biedt een hele hoop mogelijkheden behalve het bepalen van de exacte locatie van je voertuig. Hiermee kun je om te beginnen al makkelijk ingrijpen als er een onverwachts incident gebeurt. Daarnaast kun je het rijgedrag van je chauffeurs monitoren. Hierdoor kun je in de gaten houden of ze zich aan de rust- en rijtijdenwet houden en tevens of ze geen roekeloos rijgedrag vertonen. Op deze manier creëer je al snel een veiligere werkomgeving voor zowel je chauffeurs, medeweggebruikers en tevens voor je voertuigen. Je kunt daarnaast ook de huidige status van onderhoud van je voertuigen in de gaten houden en zodra het nodig is direct een onderhoudsbeurt inplannen binnen je planning. Hiermee verleng je de levensduur van je voertuigen.

Andere voordelen van een fleet management systeem

Andere voordelen die fleet management tracking software je biedt is dat je dit niet alleen voor je gewone voertuigen kunt inzetten, maar tevens voor werkvoertuigen zoals kranen, bulldozers en hoogwerkers. Ook kun je brandstof besparen door het gebruik van een fleet management systeem. Je kunt tevens verbeterde rapportages maken en betere strategisch doordachte beslissingen nemen doordat je beschikt over echt data en deze makkelijk kunt omzetten in lange termijn analyses.

Geef een reactie