Waarvoor gebruik je betonnen paalmutsen?

Een paalmuts is, zoals de naam al aangeeft, een soort mutsje voor de pilaar. Deze kan zowel van antraciet of van beton zijn gemaakt. De Paalmuts wordt als een soort afdakje bovenop de paal of zuil geplaatst. Ze worden ook wel betonmutsen, betonpetten, schoorsteenplaten, betonhoedjes of afdekplaatjes genoemd. Betonnen palen worden vaak constant blootgesteld aan zon, wind, regen en hagel. Waardoor je betonnen paal sneller slijt. Een paalmuts helpt om jouw schuur, schoorsteen, muur, paal of zuil te beschermen, zodat die nog jarenlang mee kunnen gaan.Niet alleen is de paalmuts functioneel maar het geeft ook een nieuwe look aan uw object. Het maakt jouw hekwerk, muur of zuil helemaal af en geven een extra mooi effect aan jou afzetting.  Paalmutsen bestaan er in verschillende kleuren zoals grijs, antraciet of zwart, en ook in veel verschillende maten, waardoor jij ook de juiste paalmuts voor je zuil of paal kan vinden bij Betongoed.

Een paalmuts monteren

Om een paalmuts op de juiste manier te monteren moet je er eerst voor zorgen dat je de juiste maat paalmuts hebt. Het is aan te raden om een paalmuts te nemen die vijf centimeter groter is dan jouw pilaar of zuil, zo kan de neerslag goed afgevoerd worden. De paalmutsen zijn namelijk voorzien van molgoten. Dit voorkomt dat de pilaar te nat wordt en zo voorkomt het de kans op algengroei, en ook vermindert het de ophoping van zouten en scheuren. 

Nadat je de juiste maat hebt is het monteren van de paalmuts vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat de pilaar goed schoon is en vrij is van eventuele aanslag. Daarna maak je de onderzijde van de paalmuts en de bovenzijde van de pilaar vochtig zodat het beter blijft hechten. Breng het cement of de betonlijm aan op zowel de onderzijde van de paalmuts als de bovenzijde van de paal en maar eventueel de restjes schoon. Hierna moet het ongeveer 24 uur drogen. Als het 24 uur gedroogd heeft kan je de naden afkitten. Nu kun je lang genieten van je mooie, afgewerkt object! Mocht je hier nog vragen over hebben kan je altijd een contact op nemen met een gespecialiseerd bedrijf.