Wat doet een software engineer?

Je hebt vast wel eens vaker gehoord van een software engineer. Dit is een functie die veel voorkomt en waar iedere organisatie wel iets aan heeft. Maar wat voor werk doe je precies als je deze functie hebt en waar kom je te werken? Wij leggen het graag aan je uit in dit artikel. Lees dus snel verder!

Functie software engineer

Een software engineer is bezig met het maken en implementeren van onder andere applicaties en programma’s. Een software engineer is daarom dus ook vooral werkzaam bij ICT bedrijven. Zij houden zich dan bezig met het maken en ontwikkelen van software oplossingen voor hun externe klanten. Een software engineer heeft meestal een HBO opleiding afgerond in het kader van informatica, industriële automatisering of elektrotechniek.

Werkzaamheden

Als je werkt in de software engineering, zijn er verschillende taken waar je je mee bezig kan houden. Over het algemeen zul je voornamelijk bezig zijn met het ontwerpen en bouwen van verschillende software systemen. Deze zal hierna ook geïmplementeerd moeten worden. Wanneer de software in gebruik is, is het ook aan jou de taak om de software in de gaten te houden om te kijken of er niet nog een paar aanpassingen gedaan moeten worden en of eventuele problemen en fouten verholpen moeten worden. Hier hoort ook het opstellen van een handleiding bij.

Over welke vaardigheden moet je beschikken?
Als software engineer is het belangrijk dat je ten eerste goed overweg kan met computers en je weg kan vinden binnen de ICT wereld. Dit betekent dat je ook kennis hebt van programmeren. Ook werk je veel aan projecten, dus is het handig als je goed kan samenwerken met andere teamleden en afdelingen van de organisatie. Hierbij komen goede communicatieve vaardigheden goed van pas en zal je moeten beschikken over analytische vaardigheden en een resultaatgerichte instelling.

Geef een reactie