Wat is een klimaatplafond?

Heeft u weleens gehoord over een klimaatplafond en bent u benieuwd wat het precies is en wat de voordelen ervan zijn? Lees dan gauw verder voor meer informatie.

Klimaatsysteem

Een klimaatplafond bestaat voornamelijk uit een constructie van metaal waarmee het mogelijk is om de ruimte door middel van straling zowel te verkoelen als te verwarmen. Dit houdt in dat het klimaatsysteem werkt door de stroming van water, waardoor er geen tocht problemen kunnen ontstaan.

Voordelen van een klimaatplafond

Eén van de belangrijkste voordelen van een klimaatplafond is het feit dat het energiebesparend is. Dit komt namelijk doordat er een groot oppervlak beschikbaar is waardoor er minder energie nodig is om de watertemperatuur te verwarmen. Zo heb je in tegenstelling tot een radiator minder verbruik van energie om een warmer temperatuur in de ruimte te creëren. Overigens bespaart u ook de elektriciteitskosten doordat u minder energie verbruikt.

Nog een voordeel is dat het gunstige effecten heeft op de gezondheid. Het is namelijk zo dat bij een klimaatplafond geen droge lucht vrij komt, dat het niet tocht, maar ook dat er geen geluidsoverlast is. Zo kunnen mensen die al gauw last hebben van droge lucht gerust ademhalen. U kunt dan niet alleen prettiger aan het werk, maar in de avond heeft u ook eindelijk een goed nachtrust.

Natuurlijk denkt u dan ook, hoe onderhoud ik een klimaatplafond? In principe is een klimaatplafond vrijwel onderhoudsvrij, dus bespaart u de kosten hiervan. Echter is het wel zo dat in de loop van de tijd de kwaliteit hiervan vermindert. Mocht u het toch eens per jaar willen onderhouden, dan is het plafondoppervlak makkelijk te reinigen met een speciaal middel. Daarnaast is zo een plafond ook eenvoudig uitneembaar, wat het nog makkelijker maakt.