Wat is mode?

Mode, een al ontelbare jaren bekend begrip. Iedereen kent het woord of leeft volgens de laatste mode, maar wat is mode eigenlijk? Mode is alles wat gedurende een bepaalde periode hip of aantrekkelijk wordt gevonden. Vaak verandert de mode per seizoen. Mode betrekken we vaak op kleding maar ook bijvoorbeeld het interieur van je huis of de inrichting van je tuin is modegevoelig. In vroeger jaren kon je aan iemands kleding aflezen tot welke stand hij of zij behoorde. Tegenwoordig is dit minder aan de orde maar onder bijvoorbeeld jongeren is soms nog steeds een verschil tussen arm en rijk zichtbaar. De merken bepalen vaak de mode onder jongeren maar daar hangt wel een prijskaartje aan. De opkomst van mode bloggers en de advertenties op social media dragen ertoe bij dat de mode van over de gehele wereld binnen handbereik is. Duurzaamheid is in het huidige modebeeld een steeds belangrijker wordende factor. Kleding van hergebruikte materialen winnen aan populariteit.

Damesschoenen

In het modebeeld nemen schoenen een belangrijke plaats in. Herenschoenen nemen in populariteit toe maar met name de damesschoenen kunnen zich in een enorme populariteit verheugen. Vele soorten, maten en merken. Een bekend merk op het gebied van damesschoenen is Toral. Toral staat bekend om haar hoge kwaliteit en unieke damesschoenen die door de vele fashionista’s en influencers gespot en gedragen worden. Toral damesschoenen zijn verkrijgbaar bij Van Arendonk. Je kunt ze online bestellen op www.vanarendonk.nl of je kan een van de winkels bezoeken. Ieder seizoen zijn er weer nieuwe trends en modellen beschikbaar. Naast de vele dames en herenschoenen kan je bij Van Arendonk ook terecht voor je tassen en accessoires. Riemen, handschoenen of sokken je kunt het allemaal terugvinden.

Mode de komende jaren

Duurzaamheid en milieu zullen de komende jaren een steeds belangrijkere plaats in nemen in de modewereld. Uiteindelijk gaan we ook met kleding in de toekomst naar een circulaire economie en gebruiken we gedragen kleding als grondstof voor nieuwe kleding. De ‘oude’ stof wordt dan gebruikt om nieuwe stof van te maken. Ook het kopen van tweedehands kleding is in opkomst. Vroeger had dat een armoedig imago, iets dat je vooral deed omdat je geen geld had. Maar tegenwoordig is het een trend om tweedehands te shoppen. Zelf kan je ook een grote invloed op de ontwikkelingen uitoefenen. Door vooraf goed te bekijken hoe en waar jouw kleding of schoenen gemaakt worden kan je ook je steentje bijdragen.