plafond ideeën

Wat kan je allemaal met je plafond

Of je nu een nieuw huis gaat bouwen, bezig gaat met een verbouwing of gewoon je woonkamer een makeover wilt geven – je wilt je project natuurlijk tot grote hoogte tillen. Dat nemen wij graag letterlijk. Het plafond verdient namelijk ook wat aandacht in je interieurontwerp. Moet je er niet aan denken om zelf aan het plafond te klussen? Dan kan deze stukadoor vlakbij Dronten je helpen met je nieuwe project! Wij geven je graag wat ideeën mee voor je plafond.

Je eigen eyecatcher

Go big or go home zeggen ze ook wel eens. Daarom vallen we maar gelijk met de deur in huis met dit gave idee. Maak een grote plafond decoratie boven een centrale plek in de woonkamer of keuken. Dit is bijvoorbeeld een mooi idee voor boven een kookeiland. Kies een tegel die je mooi vindt en een mooie kroonlijst die past bij je interieur. Is je kookeiland bijvoorbeeld 100 x 200 cm? Bedek dan het plafond boven het kookeiland iets breder genomen met de gekozen tegels (bijv. 130 x 230 cm) en sluit af met de kroonlijsten. Zo heb je je eigen originele eyecatcher! De tegel kan in elke kleur natuurlijk, zelfs koper of goud.

Houten plafond

Ga je liever voor een rustieke en warme look in huis? Kies dan voor een houten plafond. Als je geluk hebt, zitten er in je huis prachtige houten balken verstopt achter je huidige plafond. Heb je dat nog niet en is je plafond hoog genoeg, dan kun je natuurlijk houten balken laten plaatsen. Een houten plafond past bij bijna elk interieur, van een rustieke bungalow tot een chique woonkamer met extra hoge plafonds. Je kan het hout naar smaak afwerken. Heb je het liever wat grover, ga dan voor zo min mogelijk bewerkt hout en een matte afwerking. Voor een chique look kun je kiezen voor hoogglans.

Pleisterwerk

We eindigen met een simpele, maar erg vaak gekozen oplossing: stucwerk. Dit is erg geschikt om een lelijk plafond te verbergen en maakt je home makeover niet moeilijker dan nodig is. Dus heb je een verkleurd, beschadigd, of gestructureerd plafond en wil je het weer netjes maken? Grijp dan naar de pleister! Geen idee hoe je te werk moet gaan? Dan kunnen de stukadoors van Leusink je helpen.