Wat voor soort douche past bij mijn badkamer?

Tegenwoordig bestaan er allerlei verschillende soorten douches. Vroeger kende we alleen nog maar de originele douches met enkel een douchegordijn als spatscherm, maar nu zijn er een tal aan andere oplossingen voor jouw badkamer. In dit artikel vertel ik de mogelijkheden die er zijn.

De douchebak

Het woord zegt het eigenlijk al: een douchebak is een bak waarin je staat om te douchen. Deze bak vangt het water op en zorgt ervoor dat het water in het putje stroomt. Het is een veilige optie, want vermijdt natte en gladde vloertegels. Ook vinden veel mensen het heel comfortabel doordat je geen last hebt van koude voeten. Een nadeel voor veel mensen is dat ze een douchebak vaak niet mooi vinden staan in hun badkamer.

Een douchecabine

Een douchecabine lijkt op een douchebak, maar is eigenlijk een douchebak gecombineerd met een douchescherm of deur. Dit zorgt ervoor dat de badkamer droog blijft. Het is mooier als een douchebak en zorgt ervoor dat al het water binnen blijft. Echter is er niet in elke badkamer genoeg ruimte voor een mooie douchecabine.

Een inloopdouche

Bij een inloopdouche kan je vrij erin lopen. De vloer is gelijk aan de tegels in de badkamer en er is geen douchebak aanwezig. Het is een moderne en mooie oplossing die in veel badkamers prachtig staat. Echter is er geen gesloten ruimte waardoor warme lucht snel ontsnapt.

Wil jij een nieuwe douche aanleggen in jouw badkamer, maar weet je niet wat mooi zal staan in jouw badkamer? Neem een kijkje op grando.nl! Hier zijn allerlei voorbeelden te vinden en kan je makkelijk inspiratie opdoen voor jouw droombadkamer.