kosten van een dakkapel

Wat zijn de kosten van een dakkapel

Voor de kosten van een dakkapel moet je natuurlijk wel weten wat voor kapellen er zijn. Er zijn drie zeer verschillende stijlen, gevel, schuur en schilddak. Elk heeft zijn eigen kenmerkende uiterlijk. en ze worden veel gebruikt in huizen in het hele land. Het maakt niet uit welke optie je besluit toe te voegen aan je huis, het is belangrijk om te weten wat het je gaat kosten. Eerst de Gevel dakkapellen ze zijn één van de meest voorkomende soorten dakkapellen die tegenwoordig in huizen worden gebruikt. Wanneer de meeste mensen aan dakkapellen denken, stellen ze zich dit voor. Deze dakkapellen zijn de kleine kisten die omhoog steken uit het dak van een huis. Ze hebben een puntdak en zien eruit als kleine huisjes die het huis uitkomen.

 De schuur-dakkapellen

Schuur-dakkapellen zien er heel anders uit dan gevel-dakkapellen en ze worden niet zo vaak aan huizen toegevoegd, hoewel ze de meer functionele van de twee soorten dakkapellen kunnen zijn. Schuur dakkapellen hebben niet het puntdak dat gevel dakkapellen hebben. In plaats daarvan zijn ze gewoon een lagere helling dan de rest van het dak eromheen. Dit zorgt voor een mooi plat dak met een lichte helling en creëert een meer vierkante ruimte dan wat dakkapellen kunnen bieden. Hoewel dakkapellen er niet zo ingewikkeld uitzien en niet zozeer een architectonisch effect hebben, kunnen ze een behoorlijke hoeveelheid ruimte toevoegen aan een zolder.

De hippe-dakkapellen

Hippe-dakkapellen lijken op gevel-dakkapellen, maar in plaats van een puntdak met twee panelen die samenkomen, komen er drie panelen samen. Dit zorgt voor zachtere hoeken die niet zo opvallen als wat je zou vinden bij gevel-dakkapellen. Het eindresultaat is een gelukkig medium tussen gevel en schuur. Je krijgt een beetje meer hoofdruimte die je vaak zult vinden bij een schuur, maar je krijgt meer horizontale ruimte dan bij de agressieve puntige dakkapel.