Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

Als je op zoek bent naar verlichting, zijn er diverse soorten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je de traditionele gloeilamp, halogeenlamp of een spaarlamp. Verlichting dat steeds populairder wordt is LED verlichting. Veel mensen ontdekken de voordelen van dit type verlichting in tegenstelling tot de traditionele verlichting. Maar wat zijn deze voordelen nu eigenlijk? Wij vertellen je er graag meer over!

Energiezuinig

Een van de grootste voordelen van LED verlichting is dat deze energiezuinig is, vergeleken met traditionele verlichting. Zo blijkt dat LED verlichting maar liefst 90 tot 95 procent van de stroom verbruikt voor het afgeven van licht. Een traditionele gloeilamp bijvoorbeeld verbruikt maar 10 procent, waarvan de rest wordt afgegeven als warmte. Hierdoor heeft een traditionele gloeilamp uiteindelijk dus veel meer stroom nodig voor dezelfde afgifte als een LED lamp. Door LED verlichting aan te schaffen, zul je uiteindelijk dus ook veel meer gaan besparen op je energiekosten.

LED verlichting gaat langer mee

Een gloeilamp gaat ongeveer 1000 uur mee. Een LED lamp daarentegen gaat ongeveer 20.000 uur mee. Zo zie je dus dat je op lange termijn dus veel beter af bent met een LED lamp. Tegen de tijd dat een LED lamp kapot gaat, had je in de tussentijd een gloeilamp al 20 keer moeten vervangen. Zo ben je dus ook goedkoper uit met het aanschaffen van een LED lamp, aangezien je deze minder snel opnieuw hoeft te kopen.

Alle soorten en maten

Het voordeel van LED verlichting is ook dat deze lampen in allerlei soorten en maten verkrijgbaar zijn. Veel mensen denken dat LED verlichting koel en ongezellig licht afgeeft, maar niets is minder waar! Tegenwoordig is de meeste LED verlichting juist heel professioneel, zoals die van Firefly, en geeft de LED lamp mooi warm licht af. Zo zie je het verschil niet meer tussen een gloeilamp en een LED lamp.

Geef een reactie