Renovlies behang

Welk behang kies ik voor mijn muren?

Stofwolken, rommel en plastic. Heel veel plastic. Je bent aan het klussen in huis en dat brengt de nodige wanorde met zich mee. Dat is helemaal niet erg, want het resultaat mag er wezen: een prachtige woning. Een ware verrijking aan het woongenot dus. De keuze van het behang is hierin essentieel. Kies je voor renovlies, glasvlies of toch glasweefsel? In deze blog vertellen wij je meer over de verschillende eigenschappen.

Renovlies

Renovlies is de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. De samenstelling van het materiaal is vrij simpel. Renovlies wordt namelijk gemaakt van papier met de nodige vezels. De kwaliteit is echter alles behalve simpel. De eigenschappen van deze variant van behang kunnen namelijk maar moeilijk door zijn directe concurrenten overtroffen worden. Scheuren. Oneffenheden. Niets is deze behangsoort te gortig. Renovlies maakt van elke muur weer een glad en egaal geheel. Daarnaast zal het toekomstige scheuren in je huis voorkomen. Het materiaal is namelijk sterk en stootvast. Iets waarin het zijn concurrenten glasvlies en glasweefsel zeker in overtreft. Het enige waarin het tekort zou schieten is het missen van een structuurtje. Voor de rest is het een prima keuze, dus!

Glasvlies

In tegenstelling tot renovlies bestaat glasvliesbehang uit glasvezel. Het is een ster in het wegwerken van kleine scheuren en barsten in de muur. Tevens heeft het een egaliserende werking en vormt het een beschermende laag. Zo hoef jij je minder zorgen te maken voor kleine beschadigingen. Net als renovlies zorgt glasvlies voor een gladde ondergrond, welke prima overgeschilderd kan worden. Zo kun je jouw woning de nodige kleur meegeven.

Glasweefsel

Glasweefsel lijkt ontzettend veel op glasvlies. Beide varianten zijn namelijk gemaakt van glasvezel. Bij glasweefsel wordt dit materiaal echter geweven. Hierdoor kent deze variant een tal van voordelen. De structuur is zeer sterk, waardoor het vele malen stootvaster én dikker is dan zijn directe concurrent. Daarnaast is glasweefsel makkelijker te verwijderen. Hierdoor kun je zonder zorgen voor vernieuwing kiezen. Ideaal, dus! De binnenmuren van jouw woning zijn aan een opknapbeurt toe. Of je nu kiest voor renovlies, glasvlies of glasweefsel: elk van de varianten kennen een tal van voordelen, die jouw woning doen opleven. Veel succes gewenst!