Welk type zonwering kies jij?

Ben je net verhuisd en bezig met inrichten? Dan mag raamdecoratie zeker niet ontbreken. Ook wanneer je toe bent aan een verandering in huis, is het erg leuk om hier iets mee te doen. Echter is niet ieder type zonwering in Ermelo overal geschikt voor. Het type raamdecoratie en de stof die je het beste kunt kiezen, hangt namelijk af van de ruimte en het doel waarvoor je deze gaat gebruiken. Er zijn zoveel verschillende opties mogelijk! Met onderstaande tips helpen we je graag op weg bij jouw keuze. 

Gordijnen

In de slaapkamer is een warmte- en lichtwerende vorm van zonwering erg fijn. Hiermee kun je hem namelijk goed verduisteren én voorkom je dat het te warm wordt. Met een set goede gordijnen sla je deze twee vliegen in één klap. Bovendien zijn ze er in allerlei kleuren, dessins en maten. Daardoor is er altijd een set te vinden die perfect past bij jouw inrichting. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Monsol.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn lamellen die je kunt kantelen om de hoeveelheid licht te bepalen. Ook hebben ze de mogelijkheid om een bepaalde mate van privacy te creëren. Het fijne aan jaloezieën is dat je zowel horizontale als verticale varianten hebt. Bij horizontale lamellen kun je het geheel optrekken zodat er niets voor je raam hangt. Bij verticale lamellen kan dit als een gordijn open- en dichtgeschoven worden. Ben je op zoek naar zonwering voor in de badkamer? Ga dan voor een aluminium variant van deze lamellen. Deze is namelijk goed bestendig tegen vocht. 

Inbetweens

Heb je een kantoortje of werkkamer in huis waar je ongestoord aan de slag wilt gaan? Dan zijn inbetweens de ideale oplossing. Deze semi-transparante gordijnen geven minder licht door dan vitrages, maar genoeg om niet in een donkere en duistere kamer te zitten. Zowel te veel licht als te weinig licht kan namelijk storend zijn tijdens het werken. Met een paar inbetweens voor de ramen hoef jij je hier in ieder geval geen zorgen over te maken!

Elektrische rolgordijnen

Wil je een woonkamer vol gemak en comfort? Tegenwoordig bestaan er diverse elektrische rolgordijnen die je draadloos kunt bedienen via een afstandsbediening of je telefoon. Zo bepaal je met één druk op de knop de hoeveelheid licht in huis. Ideaal toch?!