goedkope e-bikes

Welke e-bike kies jij?

We hebben besloten de auto te verkopen. Ons werk is op fietsafstand en we wonen in de stad dus we lopen veel of reizen met het openbaar vervoer. Nu wilden we ieder een elektrische fiets aanschaffen en daar moesten we ons eerst op oriënteren. Er ging een wereld voor ons open!

We hebben verschillende winkels bezocht en ik moet bekennen dat we soms door de bomen het bos niet meer zagen. Bovendien zijn de prijzen vaak aan de hoge kant. We gaan altijd voor kwaliteit en een goede prijs. Op internet zagen we een fietsenwinkel. Daar vonden we alle informatie over elektrische fietsen waar we behoefte aan hadden.

Lage prijzen

Stella is de grootste e-bike specialist van Nederland. De fietsen die ze leveren zijn allemaal in Nederland geassembleerd en uitgebreid getest. De fietsen worden direct thuis geleverd waardoor geen tussenhandel nodig is en de prijs laag kan blijven. Dat klonk al goed! Op de site wordt helder uiteen gezet wat de verschillen zijn tussen de diverse soorten elektrische fietsen.

Kiezen

Zo heb je de elektrische stadsfiets, de recreatiefiets die maximaal 25 kilometer per uur gaat. Fietsende moeders zullen blij worden van de elektrische mamafiets, een stabiele fiets met een ruimere instap en een breder stuur. Tot slot heb je de speed pedelec die tot 45 kilometer per uur gaat. Daarvoor is een bromfietscertificaat verplicht evenals het dragen van een helm.

Binnen deze categorieën zijn er weer diverse varianten zoals bijvoorbeeld de elektrische seniorenfietsen met lage instap. De informatie op de site is een prima hulp bij het maken van een keuze. Zoals de info over de diverse soorten motoren en aandrijving. Wist je dat het vermogen van de accu bepalend is voor het aantal kilometers dat je met trapondersteuning kunt fietsen? Handig zijn ook de tips over de factoren die van invloed zijn op de actieradius, zoals bandenspanning, snelheid, schakelmoment en versnelling. Zelfs het weer en je gewicht is van invloed.

Proefrit

Met de e-bike keuzehulp werd ons idee al bevestigd: het wordt een mooie recreatiefiets en we weten ook al welke het wordt. Het was eenvoudig om een proefrit in te plannen en zo één van de goedkope e-bikes uit te proberen. Ze komen op het afgesproken moment met fietsen bij je thuis zodat je in je eigen straat kunt testrijden. Inmiddels zijn we beide in het trotse bezit van een elektrische fiets van Stella. De auto is verkocht en we hebben al enkele honderden kilometers op de fietsteller staan. Ben jij geïnteresseerd geraakt? Download dan de gratis brochure met informatie over Stella en bekijk de goedkope e-bikes.