Welke palletwagen heb ik nodig?

Je wilt de interne logistiek van jouw onderneming soepeler laten verlopen. Een palletwagen kan hieraan bijdragen, doordat je eenvoudig zware pakketten kunt verplaatsen. Het in staat zijn om dingen makkelijk en snel te kunnen verplaatsen scheelt een hoop tijd, en dus ook een hoop geld. Maar er zijn allerlei verschillende type palletwagens verkrijgbaar dat het goed mogelijk is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel zal ik vertellen welk soort palletwagens er zijn en hoe je de palletwagen kiest die het meest geschikt is voor jouw situatie. 

Verschillende type palletwagens 

Zoals net al is aangegeven zijn er allerlei verschillende type palletwagens verkrijgbaar. Afhankelijk van wat voor sector jouw bedrijf zich in bevindt en wat voor producten of goederen moeten worden verplaatst kies je een van de onderstaande type palletwagens: 

Schaarpalletwagen 

Een schaarpalletwagen is perfect voor het werken op ergonomische hoogten. Een schaarpalletwagen is uitgerust met een robuuste eencilinderpomp en heeft veelal dubbele stuurwielen, zodat de wagen ook bij een oneffen grond stabiel blijft staan. 

Elektrische stapelaar 

Een elektrische stapelaar komt tot zijn recht in een magazijn met stellingen van twee opbergvakken in de hoogte. Een elektrische stapelaar werkt hetzelfde als een pompwagen, echter kan deze tot een kleine hoogte goederen plaatsen. 

Elektrische palletwagen 

Een elektrische pompwagen of palletwagen is het meest voorkomende type. Dit type volstaat voor de meeste magazijnen en werkomgevingen. De meeste elektrische palletwagens zijn geschikt voor een gewicht tot 1500 kilogram. 

Welke palletwagen is het beste voor jouw situatie? 

Dus, welke palletwagen is nu het beste voor jouw bedrijf? Dit hangt dus af voor wat je de pompwagen wilt gebruiken. Heb je een zeer hoog magazijn? Dan is de schaarpalletwagen de beste keuze voor jou.Zijn de stellingen in jouw magazijn niet hoger dan 2 a 3 meter? Dan is een elektrische stapelaar de beste optie voor jou. Wil je zware spullen alleen over de grond verplaatsen? Dan is een elektrische palletwagen geschikt voor jou.