Welke zonwering helpt tegen de schaduw?

Het is weer tijd voor de lekkerste tijd van het jaar; de zomerdagen. Alhoewel het weer de komende weken wat wisselvallig is, is het heerlijk om tijdens echt warme dagen alsnog te kunnen genieten van de zon. Want wanneer de zon schijnt is het heerlijk om buiten te zijn. Is het niet buitenshuis dan is het wel op je eigen buitenterras. Maar wat nou als je nog geen zonwering hebt, maar niet van plan bent om als een rode kreeft te eindigen? Dan is zonwering voor jouw buitentuin of terras de perfecte oplossing! Maar welke zonwering beschermt het beste tegen de schaduw en welke opties zijn er allemaal? Lees dan gauw verder, want in deze blog lees je het! 

Bepaal jouw wensen en voorkeuren  

Er zijn tal verschillende opties om te kiezen qua zonwering. Welke jij kiest is afhankelijk van jouw specifieke wensen en voorkeuren. Want wat zijn jouw voorkeuren? Kies je voor maximale bescherming van schaduw, of wil je juist zonwering die koelte stimuleert en warmte tegengaat? Ga bij jezelf na wat er precies in jouw eisenpakket moet zitten voordat je zonwering aanschaft. Want qua aanschafkosten zit er een behoorlijk verschil tussen een simpel rolluik of een elektrisch knikarmsysteem. Bovendien is het ook van belang dat je nadenkt over de plaatsing van de zonwering. Wil je deze bijvoorbeeld boven jouw raam plaatsen of juist in het kader van jouw raam monteren? 

Welke typen zonwering zijn er? 

Laten we beginnen bij pergola zonwering. Dit kan gezien worden als een overkapping over een terras dat met een doek strak wordt gezet. Dit doek houdt dan weer zonnestralen en warmte tegen. Het voordeel van dit type zonwering is dat het grote oppervlaktes bestrijkt en meer warmte en zonlicht tegenhoudt dan reguliere zonneschermen. Ook zijn rolluiken een populaire manier van wering. Weliswaar een totaal andere manier om de zon te weren, maar zeker niet minder efficiënt. Deze plaats je bijvoorbeeld aan de buitenkant van jouw slaapkamerraam. Op zoek naar rolluiken in het noorden van het land? Dan kun je bijvoorbeeld de zoekopdracht ‘rolluiken groningen‘ intypen voor het gewenste resultaat.  

Geef een reactie