Winkelen in Amsterdam: hier moet je heen!

Ben jij ook zo gek op winkelen? Dan weet je ook dat Amsterdam de beste stad is om dit te doen. De stad is groot en heeft een ruim aanbod aan de leukste winkels en kleine boetiekjes. Ook kun je geweldig vintage kleding shoppen in Amsterdam. De keuze is reuze dus! Wil jij binnenkort een dagje gaan shoppen in onze prachtige hoofdstad, en zoek je tips waar jij het beste je slag kan slaan? Lees deze blog en kom erachter in welke delen van Amsterdam je de leukste winkels vindt.

De binnenstad

Dit ligt misschien voor de hand, maar in de binnenstad van Amsterdam vind je de meeste winkels. Hier shop je vooral bij de grote ketens zoals Zara, H&M, de Bijenkorf en de Bershka. Veel mensen gaan direct richting de Kalverstraat, maar vergeet niet een kijkje te nemen bij de Nieuwedijk! Deze straat ligt aan de andere kant van de Dam, waar je ook super veel leuke winkels kunt vinden. Mijn favoriete winkel is JHP Fashion, waar ze een enorme Black Bananas collectie hebben. Mijn favoriete Black Bananas trainingspak en Black Bananas hoodie hebben ze daar in meerdere kleuren, en de service bij JHP is top.

De negen straatjes

In de negen straatjes vind je winkels van een wat duurder segment. Hier vind je geen grote ketens, maar veel kleinere boetiekjes waar je de mooiste kleding shopt. De kledingwinkels die je in de negen straatjes vindt zijn uniek en de kleding is vaak duurzaam geproduceerd. Wil je dus een écht fashion item vinden om je garderobe mee uit te breiden? Dan moet je een kijkje nemen in de negen straatjes!

Vintage winkels in Amsterdam

Ben jij gek op vintage winkels? Je vindt er enorm veel in Amsterdam. In veel buurten in Amsterdam heb je vintagewinkels, maar de Waterloopplein buurt is de koploper op het gebied van vintage fashion. Op het Waterloopplein vind je een enorme markt vol met kraampjes met tweedehandskleding. Maar ook in de omliggende straten zijn enorm veel winkels die de leukste vintage items verkopen.

Vergeet de Pijp niet!

Ook in de pijp vind je een heleboel winkels, met name kleine conceptstores maar ook leuke vintagewinkels waar je de leukste items shopt. Daarnaast is de Pijp perfect voor een shopdagje omdat er in die buurt ook leuke lunch- en borreltentjes zijn waar je heerlijk kunt zitten. Deze buurt mag je dus zeker niet overslaan: we raden je zelfs aan er een hele dag voor uit te trekken.