Woontrends

Woontrend van dit moment

Ben je aan het kijken naar een koopwoning? Er komt heel wat op je af. Een woning bezichtigen, een bod doen en ga zo maar door. We raden je aan een (aankoop)makelaar mee te nemen, zij kunnen je tevens goed adviseren over hypotheken en benodigde verzekeringen. Heb je dat allemaal gehad en heb je de sleutel van je nieuwe woning gekregen? Gefeliciteerd! Je bent ongetwijfeld op zoek naar inspiratie voor een mooie inrichting. In deze blog delen we enkele trends van dit moment. We hopen natuurlijk dat je hier de juiste inspiratie uithaalt!

Trend 1: Visgraat vloeren

Visgraat vloeren zijn ontzettend populair! Vroeger was dit type vloer in luxueuze (heren)huizen te vinden. Tegenwoordig is het een stuk voordeliger om een visgraat vloer te kopen (en te laten leggen). Dat komt onder andere doordat je de keuze hebt uit ‘echt hout’ (eiken), een laminaatvloer in visgraatpatroon en een PVC-vloer in visgraatpatroon.

Trend 2: Zwarte stalen deuren

Sinds enige tijd schenken veel mensen steeds meer aandacht aan de binnendeuren. De standaard saaie witte deur is hiermee verleden tijd. Een mooie deur doet veel voor de sfeer van je woning. Zwart staal is de trend van dit moment. Zwart staal is echter vrij kostbaar. Gelukkig zijn er inmiddels voldoende alternatieven.

Zo kun je ook een deur laten plaatsen van hout, gelakt in het zwart. Deze ziet eruit als een ‘echte’ stalen deur maar is een stuk goedkoper. Bijkomend voordeel: staal voelt koud aan. Met hout heb je dit probleem niet.

Trend 3: Velours

Velours (fluweel) is terug van weggeweest! De lederen bank is verleden tijd. De trend van dit moment: een bank (of ander meubel) van velours. Deze stof ziet er luxe uit en voelt heerlijk aan.

Dat waren onze 3 trends. We hopen je hiermee geïnspireerd te hebben!