Zo draag je een polo shirt

Het polo shirt is een van de meest typerende kledingstukken voor mannen. Het mode item krijgt echter niet altijd de erkenning die het verdient. Vaak wordt het polo shirt gezien als een uniform, hetgeen wat een pizza bezorger of keurig basisschool jongetje draagt omdat het moet. Maar het polo shirt is zoveel meer dan dat. Het kan een outfit naar een hoger niveau tillen, mits het op de juiste, modieuze manier gedragen wordt.

Daarom gaan we het vandaag eens hebben over het beroemde polo shirt: Waar komt hij vandaan en hoe draag je hem?

Het polo shirt: een korte geschiedenis

Het polo shirt is, ondanks dat de naam dat misschien doet suggereren, niet ontworpen om een potje polo in te spelen. Het shirt maakte zijn debuut tijdens een potje tennis in 1926, waar hij gedragen werd door tennisheld Rene Lacoste. Tennis had toendertijd een wat arocratisch imago en spelers droegen dan ook nette overhemden en flanellen broeken. Dit maakte het spelen echter niet altijd even makkelijk of comfortabel. En dus kwam Lacoste met zijn versie van het tennis shirt: een comfortabel shirt met nette kraag, korte mouwen en pique stofje. Het was meteen een succes en het shirt werd door de jaren heet een ware hit.

Vandaag de dag wordt het polo shirt niet meer alleen bij het tennissen gedragen. Polo shirts worden gedragen voor elke gelegenheid. Casual, netjes, feestelijk, op het werk, het polo shirt is zo'n heerlijk divers kledingstuk wat altijd en overal kan, vooral in de zomer.

Het polo shirt als fashion item

Het polo shirt komt in verschillende kleuren, pasvormen en patronen. Maar de pasvorm die toch het meest als stijlvol gezien wordt is het slim fit model. Een polo shirt zit idealiter niet te los om je lichaam, maar heeft een beetje een taille. Ook zitten de mouwen niet te strak, maar ook niet te los om de armen. Het perfecte polo shirt hoort als gegoten te zitten.

Qua kleuren kun je echter alle kanten op, en dat is dan ook waar het leuk wordt. Voor iedere man is er wel een polo heren in zijn lievelingskleur of met een gezellige print. In de zomer zijn lichte kleuren vaak de favoriet en polo shirts komen dan ook vaak in verschillende pastel kleuren. Maar ook donkere kleuren doen het prima. Ben je iemand die graag opvalt? Dan zijn er ook genoeg polo's met leuke prints.

Het polo shirt kan overal op

Een polo shirt kan prima op allerlei soorten broeken gedragen worden. Of je nu een lange spijkerbroek draagt, een nette chino in effen kleur of een zomerse bermuda, het polo shirt kan jouw outfit naar een hoger niveau tillen.