Zo haal je het beste uit je smartwatch

Wil jij 2020 sportief beginnen? Dan kun je het beste een functionele smartwatch kopen! Waarom en welke? Wij helpen je.Koop een smartwatch die qua besturingssysteem overeenkomt met dat van je smartphone of ander digitaal apparaat, waardoor ze vloeiend met elkaar kunnen communiceren.

1. Update zowel je besturingsysteem als de op je smartwatch geïnstalleerde applicaties op tijd. Zo zorg je ervoor dat je smartwatch soepel blijft werken en beveiligd blijft tegen eventuele aanvallen van hackers.

2. Wanneer je eenmaal gewend raakt aan het gemak van je smartwatch, kan je de neiging krijgen om meer dan alleen de applicaties die je echt nodig hebt erop te installeren. Dit is geen goed idee omdat je het overzicht kwijt raakt en ook de opslag van je horloge onnodig vult.

3. Je las in de vorige alinea dat je met een smartwatch snel en gemakkelijk je lichamelijke conditie kan nagaan. Toch is het raadzaam om bijvoorbeeld naast een bloeddrukmeter applicatie ook een digitale bloeddrukmeter aan te schaffen , zodat je kan nagaan of de op je smartwatch aangegeven waardes wel kloppen. Ook een bezoek aan de huisarts ter verificatie is aan te raden.

4. Aangezien je smartwatch en smartphone veelal via Bluetooth met elkaar in verbinding staan, is het noodzakelijk dat de afstand tussen deze twee gadgets niet te groot wordt. Dit is vooral belangrijk indien je via je smartwatch berichten of data opgeslagen op je telefoon wenst te bekijken. Indien je je smartwatch als analysemeter tijdens het sporten gebruikt, is deze verbinding minder relevant.

In dit artikel gaf ik je vijf tips die ertoe zullen leiden dat je je smartwatch effectief gebruikt. Indien er onduidelijkheden daaromtrent zijn kan je altijd een bericht voor verduidelijking sturen. Ook als je zelf een goeie tip heb, kan je die met ons delen!

Geef een reactie