Plastica.nl

Zo kies je jouw houten gevelbekleding

Wil je je gevel opnieuw laten bekleden? De meeste mensen kiezen voor houten gevelbekleding van bijvoorbeeld Plastica.nl. Maar hoe kies je nu het juiste soort houten gevelbekleding uit? In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Stap 1: Kies jouw houtsoort

Plastica.nl

Op het gebied van gevelbekleding kun je voor veel verschillende houtsoorten kiezen. Zo zijn er de goedkopere houtsoorten, zoals grenen en vuren. Deze houtsoorten zijn thermisch gemodificeerd, waardoor ze toch een lange levensduur hebben. Verder zijn er wat duurdere houtsoorten die ook thermisch gemodificeerd zijn, zoals Ayous.

Daarnaast zijn er ook verschillende soorten thermisch gemodificeerd hout en hardhout die in een hogere prijsklasse vallen. Deze houtsoorten zijn vaak van nog hogere kwaliteit. Het populairste soort hout in de hogere prijsklasse is Western Red Cedar, vanwege het lichte gewicht en de duurzaamheid.

Stap 2: Kies je profiel

De houten gevelbekleding kun je horizontaal, verticaal of diagonaal aanbrengen. Afhankelijk van de manier van aanbrengen kun je kiezen voor een bepaald profiel.

Plastica.nl

Stap 3: Bepaal de maat

De maat is natuurlijk ook belangrijk. Meet de gevel op en bepaal aan de hand hiervan de maat van je houten gevelbekleding.

Tip bij het kopen van gevelbekleding

Je weet nu welk soort gevelbekleding je wilt en welke maten je nodig hebt. Maar hoeveel houten gevelbekleding moet je nu eigenlijk bestellen? Het is slim om altijd minimaal 10% extra hout te bestellen. Je zult namelijk te maken krijgen met wat houtverlies door het zagen.