Zo kies jij de hipste gordijnen van 2021!

Gordijnen, naast het verduisteren van je kamer en het buitenhouden van de zon hebben ze nog een belangrijke functie. Gordijnen zijn namelijk van grote invloed op de stijl van je interieur! Gordijnen zijn veelal subtiel en kunnen net die ene kleur benadrukken of juist een subtiele toevoeging zijn van een bijkleur. Lees snel verder en leer hoe jij de hipste gordijnen van 2021 kiest!

Type gordijnen

Inbetween gordijnen, ook wel inbetweens, zijn één van de meest verkochte gordijnen in 2021. Logisch, als je je bedenkt dat inbetween gordijnen zich zeer goed lenen voor moderne interieurs. Met inbetween gordijnen kun je namelijk een donkere, of juist lichte tint geven aan je interieur zonder dat het te prominent aanwezig is. Ook hebben de gordijnen een zeer luxueuze uitstraling, wat erg goed past in een slaapkamer met donkere tinten. Naast de inbetween gordijnen zijn ook vouwgordijnen populair. Het handige aan vouwgordijnen is dat je ze verticaal kunt laten zakken tot op het punt dat jij wilt.

Materiaal

Wanneer je het type gordijnen hebt gekozen dien je het materiaal te kiezen. Uiteraard dien je te kiezen voor het materiaal wat het beste aansluit op jouw smaak en interieur. Eén van de meest gekozen materialen in 2021 zijn linnen gordijnen. Deze zijn verkrijgbaar als 100% linnen, maar ook als linnenlook. Daarnaast zijn fluwelengordijnen ook zeer in trek. Deze worden vaak als lange gordijnen gebruikt en gecombineerd met een modern, donker interieur.

Licht doorlatend

Je kunt ervoor kiezen om één setje gordijnen te gebruiken met verduisterende functie en een ander setje gordijnen voor je interieur. Zo heb je overdag altijd een licht doorlatende gordijnen set die naadloos aansluit op je interieur en samen tot een mooi geheel vormen. Wanneer je graag wordt wakkergemaakt door de opkomende zon kun je ook kiezen voor enkel het licht doorlatende setje gordijnen.

Geef een reactie