Zo koop je je meubels online en voorkom je een miskoop

Ben jij van plan om meubels online te kopen, dan ben je misschien bang om een verkeerde keuze te maken. En als je dan meubels gekocht hebt, is retourneren ineens niet zo simpel meer. Daarnaast geef je veel geld uit en wil je natuurlijk de beste meubelen ontvangen voor jouw interieur. Online winkelen heeft een groot aantal voordelen, maar het nadeel is dat je de producten niet ziet voordat je ze aanschaft. Meubels online kopen lijkt dan ook een onverstandige optie. Gelukkig valt het allemaal heel erg mee als je de onderstaande tips gebruikt.

Meubels online kun je ook eerst bekijken

Veel meubelzaken met een online winkel hebben ook minimaal een showroom waar je de meubels kunt bekijken. Heb je een webwinkel gevonden die de meubels verkoopt die je nodig hebt en die je mooi vindt, dan breng je eerst een bezoek aan één van de showrooms voordat je de meubelen bestelt. Je kunt dan zien hoe comfortabel een zitbank is, hoe groot een boekenkast precies is en hoe de kleur van de fauteuil in het echt tot zijn recht komt. Vervolgens ga je naar huis, denk je er nog even goed over na en bestel je de meubels online die je uiteindelijk hebt uitgekozen.

Lees de garantieregeling altijd goed door

Een probleem met online winkelen is dat je de kwaliteit van de meubelen niet kunt beoordelen. Maar er zijn een aantal manieren waarop je met de informatie die je online al gegeven wordt een goed idee krijgt van de kwaliteit waarmee je te maken krijgt. De garantieregeling is daar een goed voorbeeld van. Hoe beter en completer de garantieregeling, hoe beter de kwaliteit. Koop je meubels online daarom altijd bij een verkoper die graag garant staat voor de producten die ze aanbieden en die eventuele fouten toegeeft en snel komt rechtzetten. Lees direct de retourvoorwaarden ook door en zorg ervoor dat je daar akkoord mee gaat.

Maak een plattegrond

Meubels online kopen is ook lastig omdat je niet kunt inschatten hoe groot ze precies zijn. De afmetingen staan in de productspecificaties, maar hoe maak je je daar een voorstelling van? De beste manier is om een plattegrond op schaal te tekenen en de meubelen daar ook op schaal in te tekenen. Ga je meerdere meubels online kopen, dan teken je ze op schaal op een ander papiertje, knip je ze uit en pas je ze in je op schaal getekende kamer. Blijf rondschuiven tot je de beste inrichting gevonden hebt. Je weet zo ook precies welke meubelen wel en niet passen en of dat extra bijzettafeltje de ruimte te vol maakt.

Zoek klantenrecensies en –beoordelingen op

Voorgaande klanten kunnen je altijd erg goed vertellen hoe het is om met een bepaalde online winkel zaken te doen. Een laatste stap voordat je je meubels online gaat kopen is dan dus ook om de klantenrecensies door te nemen die zijn gepubliceerd. Je krijgt dan een goed idee van de kwaliteit van de meubelen, van de klantenservice die je ontvangt, van de snelheid van aflevering, enzovoorts. Kijk voor alle voorwaarden op https://www.nancyhomestore.nl/

Geef een reactie