Zó richt je je eetkamer in!

Tegenwoordig brengen we veel meer tijd door in onze keukens. Vaak is er nog maar een vage scheidingslijn tussen de keuken, eetkamer en woonkamer: het zijn allemaal integrale gedeeltes geworden! Toch kan je de eetkamer (of eetgedeelte) gauw genoeg herkennen: een eettafel, stoelen, waarschijnlijk wat kookboeken, kranten en leuke accessoires. In dit blog lichten we toe het je je eetkamer het beste kan inrichten en stylen!

Tip 1: grootte

Het type meubels dat je gaat kopen hangt af van de grootte van je eetkamer. Als je een grote ruimte hebt, kun je meerdere meubels kwijt, maar heb je daarentegen een kleinere, dan juist weer minder. Meet dus van te voren de grootte van je eetkamer op, zodat je gerichter naar meubels kunt zoeken. Ook zorgen de grootte en het type meubels voor een bepaalde sfeer. Heb je een kleine ruimte met een grote tafel? Dan oogt het al snel rommelig. Of is het juist grote ruimte, maar staat er een kleine tafel? Dan komt het juist weer kil over.

Tip 2: functionaliteit

Ook moet je nagaan wat de functionaliteit van de ruimte is. Bijvoorbeeld puur om te koken en te eten, te werken of om juist gezellig te borrelen met vrienden. Dan Het ligt dus erg aan de activiteiten die je daar wilt verrichten, wat voor soort meubels je plaatst. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gezellige zithoek, praktische meubels om makkelijk schoon te kunnen maken of luxe eetkamerstoelen om een chique effect te creëren. Het is allemaal mogelijk!

Tip 3: verlichting

Veel mensen denken pas over verlichting na nadat ze het interieur en de style hebben bedacht. Echter, lichten en lampen zouden eigenlijk als één van de eerste aspecten moeten zijn waar je aan denkt als het gaat om inrichten. De grootte en de functionaliteit van de eetkamer vallen hier weer samen. Zo past een kroonluchter niet in een kleine eetkamer en vallen spotjes in het niets in een grote ruimte. Ook moet de verlichting passen bij de beoogde functie van het eetgedeelte: wordt er gewerkt of is het meer bedoeld voor eten en gezellig borrelen? Dan heb je natuurlijk ander licht nodig!

Meer tips over het inrichten en stylen van je eetkamer kun je hier vinden!

Geef een reactie