Sluys Wonen

Zo richt jij je huis in

Heb jij een huis gekocht? Of is het tijd voor de grote verandering? Een huis inrichten is een hele, vaak leuke maar tijdrovende, klus. Want waar begin je? Begin jij gelijk met het kopen van meubelen? Of ga je volgens een planning te werk? Het kan natuurlijk ook zijn dat je alles al hebt uitgedacht en dat je precies weet welke meubelen je gaat kopen. Ga dan naar Sluys Wonen – de Woonwinkel nabij Utrecht. Heb jij nog geen plan? Lees dan onderstaande praktische tips.

Laat je inspireren en maak je eigen moodboard

Je hebt natuurlijk je eigen smaak. Maar het is een goed idee om eens ‘outside the box’ te denken. Bezoek woonwinkels, ga op internet op zoek naar woonblogs en lees (online) woonmagazines. Je zal zien dat je op ideeën wordt gebracht, die je nog niet eerder had. Al deze ideeën kun je uitwerken naar een moodboard. Zo knip en plak je jouw ideale meubelen bij elkaar op 1 groot vel papier. Je krijgt daardoor direct een goed beeld van wat jij mooi vindt.

Kamerindeling

Het gevaarlijke van je huis (opnieuw) inrichten is natuurlijk dat je té veel koopt. Wees daarom kritisch. Bekijk goed welke kamer(s) je gaat inrichten en wat het doel van de kamer is. Kijk daarbij goed naar de ruimtes; wat past en wat niet. En, wat ga ik in de toekomst doen met deze kamer? Op deze manier koop je in eerste instantie alleen het benodigde.

Lichtplan & kleuren

Een zeer belangrijk onderdeel bij het inrichten van je huis is de verlichting. Het is niet het eerste waar je aan denkt bij het (her)inrichten van je nieuwe huis. Stel voor jezelf een lichtplan op, door per ruimte te bepalen welk soort licht er nodig is. Het is belangrijk dat je een goede verhouding hebt tussen basisverlichting en sfeerverlichting. Kies eerst voor de basisverlichting. Dit zijn de lampen waarmee je de ruimte volledig kunt verlichten. Kijk daarna naar sfeerverlichting. Waar plaats je bijvoorbeeld de bank? Wil je daar kunnen lezen? Vergeet de afstemming van kleuren niet in je huis! De kleuren van de muur, bepalen voor een groot deel de sfeer. Heb je een kleinere ruimte? Dan is het aan te raden om voor een lichtere kleur op de muur te kiezen. Hierdoor lijkt het dan de ruimte groter is. Kies je voor felle kleuren? Laat deze dan terugkomen in de accessoires.

Advies inwinnen

Met bovenstaande tips hebben we je waarschijnlijk al een heel eind op weg geholpen. Toch is het altijd verstandig om advies in te winnen van experts. Sluys Wonen helpt jou daarbij. Ga naar de website van Sluys Wonen of bel naar 034-7324747.