Zonnepanelen Lelystad

Zonnepanelen: wat zijn de voordelen precies?

Zonnepanelen: wat zijn de voordelen precies?

Duurzaamheid, milieuvriendelijk, energiezuinig, groene energie, milieubewust en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn termen die je waarschijnlijk veel voorbij hoort komen. Momenteel is het de uitzondering om energiezuinig te zijn, helaas is het nog niet de regel. Veel bedrijven proberen zich al wel te onderscheiden door aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) te doen. Steeds meer huishoudens gaan duurzamer door het leven. Steeds meer huizen hebben vandaag de dag een dak met zonnepanelen er bovenop. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van zonnepanelen? En wat levert het op?

Financieel ga je er op vooruit

Het is natuurlijk even een investering om de zonnepanelen aan te leggen, maar op termijn zal het zich gaan terugverdienen. De zonnepanelen heb je vaak al binnen 10 jaar terugverdiend. IJsselenergie plaatst ook Zonnepanelen in Lelystad. Alle opgewekte energie is pure winst. Zonnepanelen gaan tegenwoordig minstens 25 jaar mee. 15 jaar zonne-energie zonder ervoor te hoeven betalen!

Het is beter voor het milieu

Zonnepanelen wekken energie op door het zonlicht. Doordat je gebruik maakt van groene energie in jouw huishouden wordt de CO2-uitstoot verlaagd. Een bijkomend voordeel voor dieren en mensen is dat zonne-energie opwekken zonder geluid gebeurd. Dit zorgt voor een rustige leefomgeving, geschikt voor mens en dier.

Voordelen voor je huis

Zonnepanelen zorgen ervoor dat je huis een beter energielabel krijgt. Indirect wordt je huis dus meer waard wordt. Een voorbeeld: als je na 7 jaar je huis verkoopt en je investering nog niet hebt terugverdiend, dan kun je dit compenseren met de vraagprijs van je huis.

Weinig onderhoud

Zonnepanelen vergen weinig onderhoud. Het is goed om de zonnepanelen 1 of 2 keer per jaar te controleren en schoon te maken. Voor de rest vergen zonnepanelen geen onderhoud.

Belastingvoordeel

Als je zonnepanelen koopt dan kun je profiteren van financiƫle voordelen. Zo is het mogelijk om subsidies aan te vragen voor de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen. Dit doet de overheid om groene energie te stimuleren. Heb jij nog vragen over het plaatsen van zonnepanelen? Schakel dan de adviseurs in van IJsselenergie. Zij plaatsen al jaren zonnepanelen op de Nederlandse daken. Bel naar 085 30 38 488 of bezoek de website.

Geef een reactie