Zorg ervoor dat je veilig werkt met giethars!

Het kan zo zijn dat je de nieuwe vloer moet opknappen. Hiervoor je heb je resin art epoxy nodig. Je kan direct aan de start met epoxy kunst. Er zijn verschillende pakketten om zo jouw vloer een nieuwe look te geven. Maar hoe weet je welk pakket je nodig hebt en hoe zorg je ervoor dat je veilig te werk kan gaan? In deze blog leg ik de werking van epoxy en giethars uit.

Wat is epoxy?

Epoxy is een uitzonderlijk harde en taaie chemische hars. Let erop dat je dit chemische goedje uit de buurt van kinderen houdt en het goed opbergt, eventueel hoog in de kast zetten. Epoxyhars ontstaat uit een chemische reactie tussen de twee componenten. Epoxy is het resultaat van de dwarsverbinding tussen de moleculen van de hars en de harder. Het is niet nodig om extra maatregelen te nemen voor de geuren in huis, want epoxy heeft een neutrale geur waardoor je het niet tot nauwelijks ruikt.

Welke epoxy heb ik nodig?

Voor het maken van sieraden wordt de resin art epoxy aangeraden, maar ga je met grote vloeren aan de slag, kun je het best gebruik maken van epoxy vloercoating en primer. Maar waar let je op bij het aanbrengen van epoxy? Hars en harder worden nooit los gebruikt maar altijd in combinatie. Epoxy wordt gemengd in een verhouding van 2 delen hars op 1 deel harder. Probeer niet de uithardtijd te verkorten door meer harder toe te voegen. Dit werkt integendeel. Dit vertraagt het proces alleen maar. Houd je aan de 2:1 verhouding.

Giethars

Giethars is een materiaal dat bestaat uit verschillende componenten en wordt gemaakt van een chemische verbinding van een harder segment. Met gietharsen worden ook wel vezel versterkte kunststoffen bedoeld. Giethars gebruikt men vooral voor het ingieten van elektronica. Giethars is elektrisch isolerend, vloeibaar tijdens het gieten, zeer taai en het geleidt warmte. Giethars kun je uitstekend gebruiken voor het ingieten van objecten, tafelbladen, resin art, sieraden, onderzetters, aanrechtbladen, afgieten van schilderen en foto’s. Je kan giethars gemakkelijk aanbrengen met een roller of kwast. Een andere optie is om giethars af te gieten. Tafels en andere meubels worden voorzien van een dikke epoxylaag om een luxe uitstraling te krijgen. 

Je kan giethars transparant uitstekend combineren met kleurpigmenten, voor een prachtig effect. De giethars gaat uitstekend samen met metallic en glitterpigmenten, dit is leuk om een keer te experimenteren met kinderen thuis. Je kan in lagen kleuren afgieten en edelstenen kunnen ook gebruikt worden om te verwerken met gietepoxy.

Geef een reactie